Wedstrijdverslag Stavoren

Gisteren op Stavoren stond er een mooie wind van ongeveer 10 tot 13 knopen. Eelkje2 startte de eerste start bij de pin en was mooi weg in vrije wind. Helaas was er een algehele terugroep en moest er opnieuw gestart worden.

Opnieuw koos de Eelkje2 voor de pin. Eastermar en de Frisia deden dat ook. De Frisia zeilde langs de lijn en werd er door Eastermar over gezet. De Eelkje2 verdedigde het gat bij de pin maar was daardoor iets te vroeg. Een snelle gijp bracht ons over de andere boeg en zo startte de Eelkje2 over stuurboord achter de hele vloot langs.

Na een mooi kruisrak kwamen we alsnog in het midden van de vloot bij de eerste ton. Daar bleek dat de Eelkje2 samen met Eastermar de Frisia en nog twee andere skûtsjes over de lijn was geweest. Er lag een boot van de wedstrijdcommissie die ons startnummer liet zien. En omdat er een zogenaamde U-vlag stond tijdens de start betekende dat de vijf te vroeg gestarte skûtsjes uit de wedstrijd moesten. Na een spannende start en het mooie kruisrak was dat een enorme teleurstelling.

Het schip loopt echter super mooi en dat hopen we vandaag te kunnen laten zien op Heeg!

IMG-20140807-WA0006 (1)