Rotterdam, oant sjen!

Wat was het weer een geweldig spektakel op de Kralingse Plas in Rotterdam…

10 Snelle skûtsjes, flinke wind, enthousiaste gasten en een prachtige entourage…. Alles was aanwezig voor een geslaagde tweede editie van Skûtsjesilen Holland.

Van woensdag 27 mei tot en met vrijdag 29 mei werd er gestreden om de Kralinger Cup. Tijdens de wedstrijden hadden we telkens 6 eigen bemanningsleden aan boord en daarnaast 8 gasten van verschillende bedrijven. De gasten aan boord van de Eelkje2:

1e wedstrijd: Damen Shipyards

2e wedstrijd: AM

3e wedstrijd: 6|7 Wines

4e wedstrijd: Re-Move

Bij de 5e wedstrijd werd er door de wedstrijdcommissie besloten om zonder gasten te zeilen vanwege de harde wind. De 5 skûtsjes die bovenaan in het klassement stonden hebben die wedstrijd gezeild samen met de bemanningsleden van de andere 5 skûtsjes. Zo kon er toch (veilig) gezeild worden en konden de gasten op het ponton genieten van een spectaculaire zeilwedstrijd met een live wedstrijdverslag van Klaas Jansma.

We hebben mooi gezeild en zijn er in geslaagd om goede resultaten neer te zetten. Tijdens de openingswedstrijd op woensdagavond zeilden we als 1e over de finish. Donderdagmiddag kwamen we te vroeg over de startlijn en hoewel we daarna opnieuw door de startlijn gevaren zijn (dipstart), kregen we helaas een OCS op onze conto omdat we bij die manoeuvre een ton hebben geraakt. Donderdagavond hadden we een 3e plekje te pakken. Vrijdag werd er gevreesd dat de wedstrijden voor die dag afgelast zouden moeten worden vanwege te harde wind, maar uiteindelijk hebben we toch gezeild. ‘s Middags konden we als 2e finishen en ‘s avonds tijdens een zinderende slotwedstrijd met harde windvlagen kwamen we als winnaar over de lijn!

Het was al met al een mooie zeilerij waarbij Sieb Meijer met de Jonge Jasper uiteindelijk de beste papieren had en de Kralinger Cup mee naar huis mocht nemen. Ton Brundel met de Lytse Lies werd 2e, de Eelkje2 werd 3e, Jelle Talsma met de Jonge Jan werd 4e, Floriaan Zwart met de Ut en Thus werd 5e, Sikke Heerschop met Wylde Wytse werd 6e, Martijn Fakkeldij met de Dicky van der Werf werd 7e, Wytse Heerschop met de Woeste Anne werd 8e, Dirk Hengst met de Yde werd 9e en Peter de Koe met de Hoop op Zegen eindigde als 10e.

We kijken met een goed gevoel terug op een zeer geslaagde week. Rotterdam, oant sjen!

 

Telegraaf

Telegraaf

AD

AD