Lemmer Ahoy!

Traditiegetrouw werd er in het Hemelvaartweekend (14, 15 en 16 mei) weer gezeild in de Baai van Lemmer. Watersportvereniging “De Zevenwolden” organiseerde de 33e Lemmer Ahoy, een wedstrijd voor rond- en platbodemschepen.
De deelnemende skûtsjes werden verdeeld over 3 klassen. Eelkje2 zeilde in Klasse 1, samen met de andere skûtsjes uit de grote A-klasse van de IFKS en de skûtsjes uit de SKS. In totaal zeilden er 26 skûtsjes in Klasse 1.

De 1e wedstrijd op donderdag werd om 10.30 uur gestart met erg weinig wind. We hadden een goede start en kwamen ongeveer als 8e rond de eerste ton. We konden nog wat verder naar voren zeilen en finishten als 2e!
Bij de 2e wedstrijd stond er gelukkig meer wind. Helaas hadden we echter niet een goede start. Het was erg druk op de plek waar we wilden starten waardoor we weg moesten gijpen en opnieuw de startlijn moesten aanzeilen. Na een inhaalrace zijn we toch nog als 14e gefinisht.

Op vrijdag was er meer wind, ‘s ochtends rond de 12 knopen. Ondanks dat er meer wind stond, was deze qua richting soms behoorlijk veranderlijk. Na de 1e start draaide de wind naar rechts en veranderde onze goede positie opeens in een slechte positie. Desondanks finishten we in de middenmoot, als 16e.
Vlak voor de volgende wedstrijd wisselden we naar de zware fok. De start ging erg goed en nadat we nog wat schepen hebben ingehaald zijn we als 6e gefinisht. Na 2 dagen zeilen stonden we 5e in het totaalklassement van Klasse 1.

Helaas werden op zaterdag de wedstrijden afgelast vanwege te harde wind.
De prijsuitreiking werd vervroegd en iedereen verzamelde zich rond 12.00 uur in de hal van Sterk Trading. Na aftrek van de slechtste wedstrijd bleken we als 6e te zijn geëindigd in Klasse 1. Daarmee zaten we nog net in de prijzen en gingen we met een mooie gegraveerde fles Beerenburg naar huis!

Bekijk hier meer foto’s.

 

Tom Coehoorn

Tom Coehoorn

Tom Coehoorn

Tom Coehoorn

Uitslagen Lemmer Ahoy