“IFKS laat zich zien in Rotterdam” (verslag ifks.nl)

 Afgelopen week hebben 10 IFKS schepen zich gepresenteerd op de Kralingse Plas tijdens een prachtig zeilevenement: Skutsjesilen Holland. Op initiatief van een aantal Rotterdamse ondernemers en Rosalie Brundel werd er een waar spektakel georganiseerd: VIP tenten, parachutisten, flyboarden, optredens van BN’ers  maar vooral skutsjesilen, IFKS skutsjesilen met 5 A-kampioenen (Lytse Lies, Jonge Jasper, Eelkje 2, Jonge Jan, Wylde Wytse) en 5 schepen die gespecialiseerd zijn in het wedstrijdzeilen met gasten (UT, Hoop op Zegen, De Yde, Woeste Anne, Dicky van der Werf).

Er werden op het kleine wedstrijdwater verspreid over 3 dagen 5 wedstrijden gezeild, geleid door Randmeerkampioen Folkert Attema. De schepen werden bemand door een mix van skutsjebemanning en gasten uit het bedrijfsleven. Er werd scherp, agressief, maar met veel respect voor elkaar gestreden om elke meter. Winnaar van de Kralingen Cup werd uiteindelijk Tony Brundel.

Uitslag:

Het is de bedoeling dat Skutsjesilen Holland herhaald zal worden, er is vanuit Rotterdam groot enthousiasme ontstaan tijdens dit evenement. Een prachtige promotie voor het skutsjesilen en voor de IFKS in het bijzonder!

Bron: ifks.nl