“Goede start” bij Skûtsjesilen Langwar

Afgelopen weekend 18 en 19 april werd de openingswedstrijd van het seizoen gezeild, Skûtsjesilen Langwar!

Op zaterdag werden er in 2 poules 2 wedstrijden gezeild. Tijdens de 1e wedstrijd hadden we een mooie start en kwamen we als eerste om de ton. Het werd nog even spannend met de Grutte Pier die direct achter ons zat. In het ruimewindse rak haalden ze ons in, maar na een strakke tonronding konden we het 1e plekje weer veroveren. We kwamen als 1e over de finish.

Ook de 2e wedstrijd hadden we een goede start en konden we de andere schepen mooi voor blijven. Wederom een 1e plekje! Met een lekker gevoel gingen we het dorp in en werden we door iedereen gefeliciteerd. Wat een feest! dachten we…  Helaas bleek op het uitslagenlijstje bij de 2e wedstrijd ocs achter onze naam te staan, wat betekent dat we een valse start hadden. Omdat we ons daar niet van bewust waren en ook geen geluidssignaal gehoord hebben, hebben we na de start niet gecheckt of er een vlag hing. We zijn 50 seconden voor de start even over de startlijn geweest en dat was fout. Binnen een minuut voor de start mag je niet meer over de lijn. Dom dom…. en een harde les.

Zondag startten we om 14.00 uur in de goldfleet voor de grote finale. Er was weinig wind en die draaide ook nog eens flink, uitdagende omstandigheden dus. We kwamen als 7e over de finish.

Ondanks de valse start bij de 2e wedstrijd hebben we op zaterdag prachtig gezeild en kunnen we met een goed gevoel terugkijken. Het schip liep hard en de bemanning was scherp, voor ons een goede start van het nieuwe seizoen!

Tom Coehoorn

Tom Coehoorn